Źródła Smaku

24 Paź
2017

TULSI zwana też „świętą bazylią” to roślina o wielu leczniczych właściwościach, dlatego też nazywana jest „Królową Ziół”. Z Tulsi powstaje pyszna herbata, dzięki czemu możemy się delektować smakiem tej wyjątkowej rośliny i wspomagać nasze zdrowie na co dzień.

Właściwości prozdrowotne Tulsi:

  • Dodaje energii;
  • Redukuje skutki stresu;
  • Bogactwo przeciwutleniaczy;
  • Wzmacnia system immunologiczny;
  • Działa przeciwstarzeniowo;
  • Buduje wytrzymałość;
  • Silnie adaptogenna;
  • Zwalcza syndrom nagłej zmiany strefy czasowej;
  • Poprawia nastrój;
  • Reguluje trawienie;
  • Reguluje metabolizm;
  • Pomaga zwalczać kaszel i przeziębienie.

 

Poza tym herbaty z listków Tulsi posiadają certyfikat ekologiczny.

Herbaty Tulsi to więcej niż saszetka ze zdrową rośliną, to filozofia szacunku dla ekologii, natury, godnych warunków pracy i jakości. Posiada nawet certyfikat koszerności.

Roślina pochodząca z Indii otaczana jest przez Hindusów czcią ,ponieważ używana jest w ajurwedzie, tradycyjnej hinduskiej medycynie. Od niedawna dostępna w Polsce, Tulsi od tysięcy lat była stosowana jako panaceum na wiele dolegliwości.

Dobroczynne, odmładzające działanie Tulsi, o których hindusi wiedzą od dawna, na zachodzie potwierdzają badania naukowe, a dr Ralph D. Miller, m. in. były Dyrektor Badań Naukowych Kanadyjskiego Departamentu Zdrowia wieszczy dziś, iż w najbliższej przyszłości Tulsi stanie się prekursorem w zapobieganiu i leczeniu współczesnych chorób cywilizacyjnych nowoczesnych społeczeństw. To oczywiste, że warto mieć świadomość o walorach produktów, dzięki którym możemy czuć się zdrowsi, ale w tym wypadku warto też zapoznać się z filozofią powstawania herbat Tulsi opartej na działaniu z miłością i świadomością.

Każdy produkt, który trafia w nasze ręce jest ogniwem w łańcuchu miłości, szacunku i więzi pomiędzy Matką Naturą, farmerami, firmą Organic India i nami. Wybierając herbaty Tulsi wspieramy filozofię opartą na miłości, co wzmaga dobroczynne działanie wszelkich substancji, albowiem według systemu ajurwedy, nauki o życiu i zdrowiu, kondycja fizyczna i wszelkie problemy zdrowotne stanowią integralną część większej całości – umysłu, ciała i ducha, które należy traktować jako jedność.

Zalecana ilość ze względów zdrowotnych, to trzy filiżanki dziennie. Smacznego.

Ostatnie komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Podobne artykuły

21 stycznia 2015

Jarmuż dostępny w sklepie!

Wśród naszych eko – warzywnych nowości w stałej ofercie znajdziecie jarmuż, który jest najprawdopodobniej najzdrowszym warzywem na świecie. Dostawy jarmużu…